Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūrai (EKI) ir 8 līmeņi (1. – zemākais, 8. – augstākais).
EKI līmeņi raksturo apgūto zināšanu, prasmju un kompetenču (mācīšanās rezultātu) sarežģītības pakāpi.
Uz Jēdzienu sadaļu
Informācija par Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūrā (LKI) iekļautajām kvalifikācijām
3
3
2
1. Profesionālās darbības pamatuzdevumu veikšanai nepieciešamās zināšanas priekšstata līmenī:
1.1. darba tiesiskās attiecības;
1.2. darba aizsardzība;
1.3. vides aizsardzība;
1.4. komercdarbības pamati;
1.5. saskarsmes pamati.
2. Profesionālās darbības pamatuzdevumu veikšanai nepieciešamās zināšanas izpratnes līmenī:
2.1. riska analīzes kritisko punktu pamatprincipi;
2.2. vispārējās higiēnas prasības;
2.3. ķīmijas pamatzināšanas;
2.4. tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas pamatprincipi;
2.5. pamatzināšanas tehniskajā grafikā;
2.6. tehniskie apzīmējumi;
2.7. reglamentētie parametri;
2.8. iekārtu elektrodrošības noteikumi;
2.9. ugunsdrošības noteikumi;
2.10. pierakstu nozīme kvalitātes vadības sistēmā;
2.11. izejvielu zudumu veidošanās un to rašanās cēloņi;
2.12. profesionālās pilnveides iespējas;
2.13. profesionālie termini valsts valodā un vienā svešvalodā.
3. Profesionālās darbības pamatuzdevumu veikšanai nepieciešamās zināšanas lietošanas līmenī:
3.1. maizes ražošanas tehnoloģija;
3.2. personiskā higiēna;
3.3. tehnoloģisko iekārtu darbības pamatprincipi un ekspluatācija;
3.4. zināšanas par konkrētām izejvielu izvirzītajām prasībām;
3.5. mikrobioloģijas pamati;
3.6. valsts valoda;
3.7. viena svešvaloda saziņas līmenī;
3.8. informācijas tehnoloģijas;
3.9. pirmā palīdzība.
1. Sagatavot darba vietu atbilstoši instrukcijām.
2. Ievērot darba aizsardzības, ugunsdrošības un elektrodrošības noteikumus.
3. Prast sniegt pirmo palīdzību.
4. Lietot tehnoloģisko dokumentāciju.
5. Izpildīt pārtikas ražošanas normatīvos noteiktās tehnoloģisko ciklu prasības.
6. Ievērot tehnoloģiskā procesa secību.
7. Sagatavot izejvielas pārstrādei atbilstoši receptūras prasībām.
8. Veikt nepieciešamās darbības tehnoloģiskā procesa nodrošināšanai jebkurā brīdī.
9. Uzskaitīt gatavo produkciju.
10. Analizēt sava darba rezultātus.
11. Prast izmantot jaunākās informācijas un ražošanas tehnoloģijas.
12. Papildināt savas zināšanas par inovācijām nozarē.
13. Izpildīt labas ražošanas un higiēnas prakses pamatprincipus.
14. Orientēties normatīvajos aktos, kas attiecas uz pārtikas produktu apriti un paškontroli.
15. Ievērot darba ētikas principus.
16. Pārvaldīt valsts valodu.
17. Pārvaldīt vienu svešvalodu saziņas līmenī.
18. Lietot profesionālo terminoloģiju valsts valodā un vienā svešvalodā.
19. Prast strādāt patstāvīgi un komandā.
20. Saudzēt apkārtējo vidi.
1. Spēja izprast higiēnas prasības pārtikas produktu ražošanā.
2. Spēja veikt darbu atbilstoši dotajam uzdevumam.
3. Spēja noteikt izejvielu kvalitāti, to organoleptiskos rādītājus.
4. Spēja veikt izejvielu sagatavošanu ražošanai.
5. Spēja pārzināt un ievērot izstrādājuma gatavošanas tehnoloģisko procesu un veikt nepieciešamos aprēķinus.
6. Spēja pārzināt iekārtas ekspluatāciju un apkopi.
7. Spēja pārzināt tehnisko dokumentāciju.
8. Spēja strādāt ar tehniskām iekārtām atbilstoši iekārtu ekspluatācijas noteikumiem.
9. Spēja pārzināt un ievērot darba aizsardzības un ugunsdrošības noteikumus.
10. Spēja ievērot darba ētikas pamatprincipus.
11. Spēja ievērot labas ražošanas un higiēnas prakses pamatprincipus.
12. Spēja sekot un apgūt jaunāko nozarē.
13. Spēja saudzēt apkārtējo vidi.
14. Spēja sazināties valsts valodā un vienā svešvalodā.
15. Spēja strādāt patstāvīgi un sadarboties komandā.
16. Spēja sekot jauninājumiem nozarē, izmantojot visus pieejamos informācijas avotus.
17. Spēja izmantot informācijas tehnoloģijas.
3
3
2
Ražošana un pārstrāde (54)
Izglītības programmu grupa (ISCED)Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana (541)
Kvalifikācija izglītības pakāpēPamatizglītība
Kvalifikācijas veidsProfesionālās izglītības kvalifikācija (tālākizglītība)
Pilna vai daļējaPilna kvalifikācija
Cita informācija
Vēsturiska kvalifikācija
Pēdējie labojumi: 16.07.2020
Ievietots: 07.05.2016